• CAMERAWORK - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ
 • Διδάσκων: Παναγιώτης Γούλιαρης (Αρχιτέκτων, Διδάκτωρ Ε.Μ.Π.)
 • Οκτώβριος 2018 - Μάιος 2019
 • Κόστος: 300€
 • Τετάρτες 18:30 - 21:30
  Χώρος Τέχνης Ασωμάτων (Οδός Αγίων Ασωμάτων 6, Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο)
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ (10 Οκτωβρίου 18:00 - 21:00)
  τηλ. 6937 455406 | e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  URL: www.camera-work.org/panagiotis-gouliaris
Τα δύο σεμινάρια είναι το Βασικό και το Τμήμα Προχωρημένων:
ΒΑΣΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

Α. Καλλιτεχνικό:
Το καλλιτεχνικό σεμινάριο αναπτύσσεται πάνω στον κεντρικό άξονα Ιστορία – Θεωρία – Τεχνική – Σύνθεση – Κριτική και αποσκοπεί στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με το φωτογραφικό ιδίωμα και τη φωτογραφική πρακτική.
Στο μάθημα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη φωτογραφική σύνθεση. Στην καλλιέργεια δηλαδή ενός φωτογραφικού βλέμματος και στην ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης.
Η συνειδητοποίηση της προνομιακής σχέσης που αποκτά ο φωτογράφος με το περιβάλλον του και η συνακόλουθη αποκάλυψη της φωτογραφικής εκδοχής του κόσμου μέσα από το προσοφθάλμιο της μηχανής, αποτελεί κεντρικό στόχο του σεμιναρίου.
Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με το έργο των σπουδαίων καλλιτεχνών του παρελθόντος καθώς επίσης και με το έργο σύγχρονων δημιουργών. Η παρουσίαση του έργου τους πραγματοποιείται με όρους συνθετικής ανάλυσης. Ταυτόχρονα διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση κριτική portfolio και επιμέλεια του εν εξελίξει έργου των φωτογράφων. Φωτογραφικές Εξορμήσεις: Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οργανώνονται φωτογραφικές εξορμήσεις στις οποίες επιλύονται στην πράξη τεχνικά ζητήματα, όπως επίσης και ζητήματα φωτογραφικής σύνθεσης. Στη συνέχεια γίνεται κριτική τόσο των φωτογραφιών που προκύπτουν από αυτές τις εξορμήσεις, όσο και του τρόπου φωτογράφησης.

Β. Τεχνικό:
Το σεμινάριο καλύπτει τις ανάγκες του φωτογράφου τόσο σε επίπεδο λήψης (Depth of Field, Lenses, Camera Body, User Settings, Programmed Auto Mode, Shutter Priority Mode, Aperture Priority Mode, Manual Mode, Focusing, Exposure Compensation, Release Mode, Image Quality, Image Size, ISO Sensitivity, Matrix-Center Weighted and Spot Metering, White Balance κλπ), όσο και σε επίπεδο επεξεργασίας της εικόνας. Μετά το πέρας της παρακολούθησής του ο φωτογράφος αποκτά αυτάρκεια στις τεχνικές παραμέτρους του φωτογραφικού μέσου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:
ADOBE LIGHTROOM CC
(Loading Images, Saving Files, Develop Workflow, Raw Files, Tools, Selections, Layers, Tone Curve, Levels, Targeted Adjustments, Processing into Black & White, Sharpening & Noise Reduction, Spot Removal Tool, Split Toning, Dramatic B&W Image, White Balance Correction, Night Image Process, Histogram, Filters, Lens Correction, Smart Objects, Effects, Camera Calibration)
SILVER EFEX PRO - COLOR EFEX PRO
 

PORTFOLIOS ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 1. Γιώργος Χαραλάμπους
 2. Βασίλης Βασιλείου
 3. Κατερίνα Σπυροπούλου
 4. Κώστας Κατσούρης
 5. Ελένη Τρέσσου
 6. Χρήστος Χαραλάμπους
 7. Γιάννης Πασχάλης
 8. Κώστας Ρουμπόπουλος
 9. Μιχάλης Μελαχροινίδης 
 10. Δέσποινα Κεφαλίδου
 11. Θοδωρής Λίζος
 12. Δήμητρα Σκαντζού
 13. Τάσος Λευκιμιώτης
 14. Νίκη Βλάχου
 15. Elena Skripka
 16. Αλίκη Κεραμίδα
 17. Εύη Χιωτίνη
 18. Βιργινία Καλύβα
 19. Δημήτρης Σεϊταρίδης
 20. Σίμος Σταυρόπουλος
   

 Βιογραφικά Στοιχεία:

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Ο τίτλος της διατριβής του είναι η Φωτογραφική Θεώρηση του Αστικού Τοπίου ως Συνθήκη Σύνθεσης και Ανασύστασής του.
Το 2001 παρακολούθησε το Βασικό Σεμινάριο Φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη, καθώς επίσης και το Προχωρημένο στη Σύρο. Ήταν μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου Αθηνών κατά την περίοδο 2001-2014.
Δίδαξε ως βοηθός στο Διατομεακό Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης 7ου-8ου Εξαμήνου της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. κατά τα Ακαδημαϊκά Έτη 2006-07, 2007-08 και 2008-09.
Κατά την περίοδο 2009-12 δίδαξε με την ιδιότητα του Συμβασιούχου Λέκτορα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Δ.Π.Θ. στα μαθήματα: Αρχιτεκτονική Τοπίου 4ου Εξαμήνου, Οπτικο-ακουστικές Τέχνες 6ου Εξαμήνου, Αστικός Σχεδιασμός 7-8ου εξαμήνου και Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός 9ου εξαμήνου.
Κατά την περίοδο 2009-2012 δίδαξε στο Εργαστήρι Φωτογραφίας του Δήμου Περιστερίου.
Το φθινόπωρο του 2012 ίδρυσε τη Φωτογραφική Ομάδα Camera Work και επιμελείται καλλιτεχνικά την ιστοσελίδα www.camera-work.org
Κατά την περίοδο 2012-2013 δίδαξε φωτογραφία στα Εργαστήρια Τέχνης και Πολιτισμού στην Αγία Παρασκευή. Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Τάκης Κοζόκος (Επίκουρος Καθηγητής Δ.Π.Θ.)
Από το 2013 διδάσκει φωτογραφία στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο.
Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις Αρχιτεκτονικού και Φωτογραφικού Έργου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Είναι ιδρυτικό μέλος των Extrude Architects. www.extrude.gr 
Eίναι συνεργάτης του Φωτογραφικού Πρακτορείου Millennium Images με έδρα το Λονδίνο.

Pin It
Back to top